У Києві кошти на ремонт архіву віддали на боротьбу з коронавірусом

https://drive.google.com/uc?export=view&id=15_s52-VY87E0MZwE7QsRZ9EnaL56K3GG
Через пандемію коронавірусу, Верховна Рада вилучила всі кошти на реконструкцію приміщень Архіву національної пам’яті в сумі на 57,6 млн грн. Архіву довелося скасувати вже оголошений тендер на пошук генерального підрядника будівництва.

В червні 2019 року НБУ виділив для Архіву приміщення в 11 тис. кв. метрів по вулиці Пухівській, 7 (Деснянський район, Троєщина). А вже 25 червня інституція отримала статус окремої юридичної особи. 

Коли архів знову отримає гроші та проведе ремонт - наразі невідомо. 

Після ремонту в архіві зберігатимуть оригінали справ з інформацією репресивних органів — увесь масив історичних даних за 1917-1991 рок I’mи від усіх силових органів, які ще досі зберігають документи неіснуючої держави. Зокрема таких, як Служба безпеки, Служба зовнішньої розвідки, Міністерство оборони, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Національна гвардія, Державна прикордонна служба, органи прокуратури та суди.


У Києві кошти на ремонт архіву віддали на боротьбу з коронавірусом У Києві кошти на ремонт архіву віддали на боротьбу з коронавірусом Reviewed by Редактор on червня 12, 2020 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.